Faceți căutări pe acest blog

2 aug. 2011

summer trip 2011

Din pretiosul meu timp de vedeta am reusit sa rup cateva zile pentru a schimba decorul incins,saracacios si  prafuit al Dobrogei cu cel racoros si dezvoltat(cica) al Transilvaniei. Dar la fel de prafuit din pacate.
Ca orice om cu o misiune am avut un plan beton si mare-mare mirare totul a functionat . Concluzii fugitive: cam 2000 roni topiti(2 persoane) si mai mult de 2000 km parcursi fara incidente(210 litri motorina arsa) astfel:

Ziua 1: drumul Constanta -Sibiu via Pitesti-Ramnicu Valcea : cat de cat ok. Am plecat in mijlocul saptamanii,pe A1 si A2 circulatia fiind destul de rarefiata ,centura nord  la fiind colmatata doar in zonele cu o singura banda dar totusi functionala (30 min toata). In schmb jale mare E81  Pitesti-Ramnicu Valcea, unde cred ca este record national  mondial universal la prostie pe metru patrat de asfalt.
Nu intru in amanunte dar e JALE!!!
In schimb DN 7  Ramnicu Valcea -Sibiu e chiar foarte fluent desi e la fel de aglomerat. Se lucreaza la viaductul cel mai lung de pe malul Oltului dar din diferite motive sensul spre nord e mai liber decat cel spre sud unde cozile se intand pe multi kilometri. Eu am stat doar 15 min la infamul semafor.

Mi-am stabilit baza de popas-plecari aici. Pareri: totul e absolut ok ca si conditii de cazare, nimic de reprosat. Costa ceva mai mult decat la o pensiune rustica dar eu am considerat ca merita. Despre mancare nu pot zice nimic pentru ca nu am luat nici macar o masa acolo.


Ziua 2: Transalpina. Scurt si direct : o porcarie,nu mi-a placut.




Ziua 3: Sighisoara,festivalul medieval 2011. Concluzia: kitsch. Dar de ala finut, nemtesc. O fost fain. :)



Ziua 4: Sibiu. Shoping,carciuming,de astea...


Dudele alea de strainezi erau pe str. Cetatii la un atelier de creatie unde faceau usi si cuiere din lemn in loc de creioane la metru si moristi de gradina,ce fraaaieri...


Ziua 5: retur spre casa adica Sibiu -Constanta via un Trasnfagarasan  absolut liber si chiar cu ceva portiuni in nori. A fost excelent.



Fiecare zi va avea propia postare  iar ca bonusuri vor fi o biserica evanghelica fortificata dar parasita si o cetate dacica ingropata,totul asezonat cu un baraj-doua 'colo'shea...
Va astept!

3 comentarii:

  1. de ce nu ti-a placut pe transalpina?

    RăspundețiȘtergere
  2. ...voi explica motivele personale in postarea speciala pentru Transalpina.In maxim 2-3 zile ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta astept si eu. Nah, de gustibus nu discutam da chiar asa dom'le, o porcarie?

    RăspundețiȘtergere