Faceți căutări pe acest blog

10 apr. 2011

Histria-muzeul.

Oauuu,2 postari in 24 ore,ce-o fi cu mine? :)) Astenie de primavara cumva??  Dor de duca mai degraba...
Am ajuns azi la Histria ,prima data pe anul asta (a doua si ultima oara va fi toamna tarziu...zic numai de anul asta bineinteles!)
Inteleg rostul unui asemenea indicator intr-un oras sau inaintea unei intersectii dubioase dar asa,pe singurul drum din stepa si cu  muzeul in fundal e totusi  prea de tot...


Muzeul e deschis,clienti zero! Nimeni in afara de paznicul-casier si catelul din dotare. Ba nu,parca mai era un cal pe undeva...Vesti bune: au scos taxa de filmare-pozare dar am impresia ca au marit tariful :14 roni intreg sau juma' de pret pentru categoriile defavorizate:elevii si studentii... Totusi de banii astia intra vizitarea muzeului si cetatii la un loc,anul trecut se platea separat pentru fiecare in parte...

 Fiind liber mi-am facut de cap inauntru...am lasat pozele la rezolutie maxima si am incercat sa prind si etichetele:

Idol neolitic (statuie menhir) reprezentand o divinitate a fecunditatii si fertilitatii :
 
Un muzeu gol este mai deprimant decat credeam:

Goodies:

Ditamai hula de sala,ma intreb cum or reactiona istoricii daca ar primi o oferta pentru organizarea unei nunti acolo...si sa se bea vin direct din amforele vechi. In definitiv daca se poate gratar la teatru merge si o cumetrie la muzeu:
Inscritptie (reutilizata ca prag) cu enumerarea binefacatorilor  din tribul Boreis dupa o "a doua intemeiere a orasului" sec 1 aChr -sec 1p Chr ( Ism1-1991):

Lista de nume participante la un concurs atletic,pe ultimul rand semnatura lapcidului-Artemidoros,fiul lui Phaidros ,sec2 p.Chr (Ism1-211):

Fragment din stela funerara a unui soldat:

Colectia asta ar sta bine in biblioteca mea, alaturi de seria cu dvd-uri Spiderman (si mai nou Seinfield):
Alte cele:

Mai multe poze aici si se vor mai adauga...va urma (ceva cu o eoliana)


2 comentarii: