Faceți căutări pe acest blog

10 apr. 2011

plus curcubeu

De cateva ori pe an,spre bucuria telemetrelor din dijitale, lumina este corect expusa pe toata distanta pamant -cer. Este ca o alta lume. Datorita unui cumul de factori atmosferici cerul este albastru-indigo iar pamatul luminat caldut in ciuda aerului de dimineata munteneasca.
In Contanta ploua torential ,spre Ovidiu bureza ,in apropiere de Navodari venise primava deja:


Hopaaa,curcubeu ,beleeeea,hai sa vedem  mai de aproape:
Bai fratilor eu cred ca maidanezii romanesti sunt principalii contracandidati ai gandacilor de bucatarie pentru  forma de viata suprema. Atmosfera specific termonuceleara este. Decor apocaliptic ? Este,cu plaja aia parasita. Forma de viata perfect adaptata? Esteeee!  Oriunde te-ai duce ,in padure ,la munte ,la mare,in mijlocul desertului  trebuie sa apara cel putin cate un blanos de serviciu mai mult sau mai putin prietenos. Daca un roman va ajunge pe Luna sigur va lasa 2 perechi de urme acolo...o propun ca noul brand de tara pe Fetita de la mine de pe strada,aia care doarme sub masina mea si care ma latra daca plec la alte ore decat cele obisnuite ...e batrana saraca ,cam uita. Cat am vorbit deja s-au divizat-inmultit patrupedele ,ce spuneam  mai devreme?

Ziceam ca e prima data cand ma bucur ca am uitat dslr-ul in masina:
Si ca in povestile de adormit copii ,hai sa mergem la baza curcubeului,e aici aprope pe dig:
 M-am luat la intrecere cu barja de pe canal dar era surprinzator de rapida,m-am lasat pagubas cand a trecut la balize...

Astea-s cele noi ,au cativa ani de cand le-au instalat ,cele vechi aveau un clopot in interior...deci asta ar fi locul unde se termina canalul Poarta-Alba Midia si incepe Marea Neagra:

Celalalt capat al curcubeului,dar nu ma duc acolo!

Putini aerosoli nu strica nimanui,apa este surprinzator de curata:

                                                   

Cele doua chesoaane abandonate dupa construirea terminalului ButanGas:

Macaraua folosita pentru descarcarea pilonilor de eoliana ,de aici se pleaca spre nordul Dobrogei cu niste camioane lungi-lungi ,dau peste cap toata circulatia pana acolo...macaraua este destul maricica, se vede de departe :




Si cam asta fu' toata plimbarica, fara nici o programare,fara nici o tinta ,pur si simplu improvitatie romanian style.
Va urma!

Un comentariu: