Faceți căutări pe acest blog

3 oct. 2010

Dobrogeneala de weekend

Ce poate fi mai frumos decat o plimbarica pe drumurile inca pustii din stepa dobrogeana pe timp ploios ?  Nimic altceva,decat daca plimbarea este facuta cu prietenii de pe forum.4x4.ro ;)
Ca de obicei am plecat mai tarziu dar aveam un plan ...a functionat aproape pefect!  Punctul de intalnire a fost Capidava, normal colegii au ales ruta cu mai putin asfalt,eu am preferat sa tai Dobrogea in doua pe traseul Tepes Voda-Silistea-Seimeni dinpre E60 . Nu apare pe maps.google.com dar drumul este superb si ca peisaj si ca asfalat ,spre deosebire de E60 care e sub orice critica...valurit,peticit,denivelat culminand cu zona Dorobantu unde pur si simplu este de piatra!!!  Adevarul e ca se lucreaza dar pana-l termina...halal european!
Deci undeva cam la jumatatea distantei dintre Dorobantu si Galbiori este intresectia cu Tepes-Voda imposibil de ratat datorita celor 10 indicatoare de diferite marimi,culori si diferite stadii de corodare...drumul continua printre vii unde inca  se mai gasesc la liber struguri aproape stafiditi pe araci, foaaaarte buni! Inaintam si gasim Dobrogea cautata:
In mijlocul localitatii Silistea se face brusc dreapta spre Capidava,e o troita acolo, urme de franare si indicatoare puse aiurea spre Mamia,Eforie ,etc...probabil niste localnici glumeti tare le-au sucit sa ameteasca turistii care vara folosesc scurtatura Cernavoda-Constanta . Zic scurtatura desi e mai lung dar dureaza mai putin vara. Intram pe un drum mai ingust dar la fel de bun si ajungem sub liniile de 420KV  Ucraina-Bulgaria:
Continuam si intalnim primul vehicul,merita o poza:
La un moment dat este un podet peste un canal de irigatii,e foarte dubioasa zona ,dupa cativa km de drum drept drumul face strans dreapta 90 grade apoi inapoi stanga ,o zona care ia multa lume prin surprindere ,dovada stau crucile si resturile de masini din zona...Doamne Fereste!!  Dupa podetul respectiv la 1-3 km apare alt indicator dreapta Capidava,iar dupa cateva sute de metri surpriza,apare Dunarea care-si face simtita prezenta printr-o umezeala rece, lentila frontala s-a aburit instant:

Jos se face stanga pentru ca in dreapta gasim:

Drumul devine plin de viata,e incredibil cum in 500m vegetatia se schimba din iarba uscata in arbusti verzi:
In Dobrogea asa se face laptele batut :
Si am ajuns la una din locurile mele preferate-digul de protectie a soselei...de obieci arata asa zona dinspre albia Dunarii:
 Dar acum e asa:
O zona plina de viata,pasari ,vulpi si un miliard de:
 Aici i-am prins in CB pe prietenii mai bine pregatiti si echipati care-si faceau de cap pe cel mai inalt deal de langa Galbiori...am zis sa le ies in intampinare si am gasit un drum de piatra spre Baltagesti ,un satuc uitat de lume,l-am traversat si mi s-a oferit iar o priveliste de toamna pura dobrogeana asezonata cu miros de fum de paie:

In sfarsit ne-am intalnit cu totii dar sincer nu am putut tine pasul cu ei,al meu L200 standard a capotat instant in fata bestiilor cu amortizoare cursa lunga:
Aventurile continua pentru mine ,am ajuns pe dig ,chiar am intrat in padure dar am ramas suspendat in sleaurile  adancite de bestiile cu simexuri...din fericire am reusit sa ma extrag singur nu dupa ce am racnit in statie "heeeeelp" vreo 2 min ;)  Probabil copacii ecraneaza undele sau poate au vrut sa faca o gluma cert e ca o cam sfestelisem ca nu raspundea nimeni  dar din fericire prietenii adevarati s-au intors dupa mine ...s-au poate nu vroiau decat sa se joace  putin intr-un sant care li s-a parut ca are prea mult apa in el :))
Mai multe poze aici.
Concluzia? A fost super,mai vreau !

2 comentarii:

  1. man, citesc de vreo 2 luni blogul tau, privesc pozele si ma mir ca un iubitor al naturii (cum te cred, dealtfel) nu vede ce vad eu in pozele alea: mai devreme sau mai tarziu, masinile alea cu care voi va faceti de cap prin natura or sa niveleze orice forma de relief. practic, iesind in afara drumului, calarind orice delusor/râpa in cautarea adrenalinei, distrugeti relieful, inclusiv habitate ale animalelor din zona - cred ca nu exagerez, cel putin nu prea tare...

    pe scurt, in 2-3 ani, dupa 10-15 catarari de genul celor de pe faleza din corbu, cum va arata relieful din zona? iti spun eu: o mare panta de la lanul de grau pana la mare, taman buna de saniush.

    convinge-ma ca ce faceti voi nu dauneaza...

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult penttru interesul aratat si simte-te binevenit oricand aici . Problema care o ridici nu e de fapt o problema, stricaciunile pe care noi le facem se reduc cel mult la urmele de pe iarba salbatica si sunt absolut neglijabile fata de prapadul deja existent. Nu incerc sa te conving de nimic,eu stiu bine cea ce stiu, ca toti cunoscutii mei posesori de masini offroad sunt iubitori ai naturii si nu vor face nimic niciodata prin care sa raneasca un animal sau copac. Ba unii dintre ei sunt activisti verzi:
    http://www.corb44.gpxmobile.com/2009/10/ecologizare-chituc/
    Te asigur ca principalii vinovati sunt altii,incepand cu turistii care-si lasa deseurile in urma pe plaja ,localnicii care fac munti de peturi langa sate si pana la braconierii care folosesc dinamita pentru pescuit. Si da ,exagerezi,masinile din poze nu vor reusi niciodata sa niveleze o forma de relief pentru ca nu-s excavatoarele politicienilor care si-au tras hotel in rezervatie:http://www.jurnalul.ro/stire-descoperirea-romaniei-08/cheile-dobrogei-pier-pe-mina-politicului-127860.html
    Nu avem nici un interes sa distrugem natura,vrem sa ne bucuram mereu de ea desi erodarea costiera a facut intr-o vara mai mult rau decat tot offroadul nostru dintodeauna ...cine e vinovat de asta?

    RăspundețiȘtergere