Faceți căutări pe acest blog

22 aug. 2010

Moeciu ,prima parte

Pentru inceput voi recunoaste deschis ca m-am inspirat fara rusine de aici si de aici. Asta e. Traim intr-o tara libera si dreptul la deplasare este ingradit  numai si numai de ambuteiajele de pe dragele noastre drumuri. Deci cititi  cu atentie ce zice acolo ca zice bine si in plus nu-mi mai obosesc creierasu' proaspat aerisit ;)
Gata? Lasati paginile respective deschise ca o sa fie nevoie de ele.
Prin zona respectiva am trecut ultima oara prin '96 cred,cand Dacia inca livra "la poarta fabricii" si  apoi trebuia sa ajungem in Brasov la cineva...atunci zona Bran Moeciu nu era decat o mana de case rasfirate pe multcunoscutele si preapozatele pante-rampe-costise-pasuni si doar ici-colo timid cate o fundatie crestea.
Concluzia o zic tot acum la inceput : diferenta dintre Bran-Moeciu-Rucar fata de Sinaia-Busteni-Predeal este cam aceeasi ca cea dintre Mamaia fata de Venus-Olimp. Ca orice constantean jet-bejiet eram client Valea Prahovei dar acum am ievoluat .Putin. Dar daca mai citesc mult din blogul de mai sus mentionat la anul voi face un tur euroepean ,ceea ce nu ar fi un lucru foarte rau desi in acest moment sunt satul de drum. Cum ziceam Valea Prahovei este ok, dar desi am parte intodeauna de o cazare super toata zona mi se pare acum...sindicalista si ponosita dar mai ales foarte aglomerata,cel putin pe sosele. De fapt asta nu mi se pare ,chiar este!
Acum am poposit aici deasemenea highly recommended .Se poate numai cu programare,atentie!
Dupa 1,5h de calatorit in cele mai sigure conditii intre Comarnic-Predeal (0,5 km/h e totusi o viteza destul de periculoasa) am facut stanga la intrarea in Predeal spre Rasnov ,a carui cetate am avut norocul sa o vizitez anul trecut .De fapt norocul a fost ca nu a cazut nimic pe mine atunci. Drumul a ramas acelasi ca in '96 iar caii se bucura de aceasi libertate de miscare de care ziceam la inecput :
De fapt toti caii care i-am vazut in zona erau liberi dar stateau departe de sosea ,doar asta facea galop de performanta,avea vreo 40km/h probabil recupera timpul pierdut in trafic.Era o zi de luni apropo,deci nu vreau sa ma gandesc cum e traficul in weekend.
Dupa instalarea in camera am purces la explorat localitatea,e mult mai "lunga" decat credeam, la munte toata lumea isi face casa  numai la sosea,bineinteles din considerente de spatiu.La una dintre cele 3 iesiri spre padure am gasit complexul Mistral,nume strans legat de o anumita planta fabacee care vegeteaza mai tot timpul  la primaria Constanta:
Adica e a lu' Mazare cu alte cuvinte. Am avut chiar curajul sa inaintez putin in padure cateva sute de metri mai departe de atotprezentii picnicari pe marginea paraului,deci gasit subiecte bune pentru poze oversharpate si suprasaturate:
Ametit de aerul tare(in Constanta erau 40 grade,aici mai putin de jumate) m-am retras in camera mea de pe a carei terasa aveam acesta priveliste:



va urma...

2 comentarii:

  1. Eh, ce-i atata reclama, am povestit si eu niste gratareala...No bun, sper ca ai folosit la maxim l200-le pe acolo - era un drum de la Dambovicioara la Sirnea pe care nu ne-am incumetat sa mergem dar care pe google earth arata tare bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Se pare ca gratareala e cuvantul de ordine la munte si la mare ;) De aventuri am stat departe ca nu am avut anturaj dar totusi mi-am facut putin de cap prin zona ...

    RăspundețiȘtergere