Faceți căutări pe acest blog

23 aug. 2010

Meociu ,partea a doua

A doua zi am urcat la noul complex Fundata pe cel mai bun drum forestier pe care l-am vazut vreoadata dar acelasi timp si cel mai prafuit .Inca nu esta gata acolo sus, se lucreaza la interioare dar estimez ca la Craciun vor primi prima sarja de turisti. Un anumit fel de turisti. Asa cum voi vedea mai taziu la Vila Bran si mai spre seara la complexul Cheile Gradistei este un nou trend de turism si  nu-i neaparat mai bun. Daca ma plangeam ca pe Valea Prahovei  turismul este sindicalist aici pute a corporatism .De ala rau,nesuferit si infect. Mi se pare o tampenie sa ma duc la munte si sa stau inchis intr-o curte,sa particip la programe ''cultural-distractive''-optionale bineinteles dar obligatorii datorita turmei,cu o bratara de plastic la mana pentru accesul la un sezlong sau un loc de joaca pentru copii. Cand o sa am urmasi o sa-i duc la drumetie pe munte(daca va mai fi ceva neingradit) si nu o sa-i las intr-o sala mare decorata country-kitchos sa invete engleza  cu niste mascote jegoase la propiu si la figurat . Nu vreau sa prinda de mici competitia prosteasca atat de specifica imperialismului monopolist pentru ca vor avea o viata intreaga sa se bucure de ea...
Urcare spre Complexul Fundata:
Sus nu este decat o mare parcare(si cladirile bineinteles) iar undeva in lateral o mica curte ingradita de propietati dar care este ocupata de mese si bancute dispuse in cerc in jurul unei vetre pentru foc de tabara ,loc tocmai bun pentru un brainstorm,sau o sedinta mica,de vacanta. Mai salveaza putin privelistea:

La coborare ne clatim ochii in continuare:
La un moment dar trecem pe sub un pod in buna stare dar abandonat datorita alunecarilor de teren,drumul pe care-l deservea este acum accesibil numai atv-urilor si motocicletelor enduro in ciuda barierei de anvelope ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu