Faceți căutări pe acest blog

13 dec. 2010

Straja

Dragi tovarasi si pretini,
Pentru a implini si depasi planul in productie a trebuit anul acesta sa renunt definitiv la ideea de a vizita marea realizare a poporului frate bulgar de la Buzludzha dar m-am consolat la o anumita locatie care ma umple de mandrie proletara  ...este vorba de Monumentul Straja , inchinat  victoriei comunismului romansesc asupra naturii care a indraznit sa puna un deal exact pe unde multstimatul si iubitul tov Nicu a trasat cu infinita-i genialitate Panglica Albastra. 
Prin grija partidului accesul este facil, cam 10 km  pe drumul tehnologic de-a lungul canalului dinspre Agigea (dureaza cat vreo 30)...monumentul este vizibil din departare,ca un deget mijlociu ridicat tutulor dusmanilor si fortelor revansarde oranduirii socialiste:

In toate pozele de pe net aceasta mareata realizare apare pe partea cu cu apa dar iata si glia stramoseasca arata eficient de I.A.S. pentru obtinerea unor noi si noi productii record per hectar:

Pe masura ce ma apropii un fel de solemnitate se face simtita in aerul rece al patriei iubite,o inalta bucurie si mareata satisfactie fata de priceperea constructorilor si maiestria proiectantilor care sub conducerea atenta si dragastoasa a cadrelor de partid au toate conditiile necesare realizarii societatii multira...multila..retal dezvoltata:

 Aici ierea careul cu catarg unde fru'tashii pe ramura erau amintiti pe ordinea de zi si eventual li se agata o tinichea pe pufoaica,prinos al eternei recunostinte din partea boborului iubitor de prosperitate si pace intre boboare:

Treptele progresului sunt foarte usor de urcat pentru pionierii insufletiti cu inaltele idealuri de progres si civilizatie oranduite de parintii natiunii socialist-comuniste romanesti...

Si marea surpriza : e de tabla,tovarasi!! Frumos taita si maiastru imbinata dar tabla totusi... Toata cosmelia-i de metal !!  wtf,pardon, plm ,credeam ca e din piatra taiata cu multa sudoare de 'telectuali,cel putin asa pare din toate pozele vazute pana acum...dar asta nu mai e o problema de acum inainte ,inventia  otravitoare numita internet dispune de imagini de calitate ale acestei minunate impliniri socialiste, dar facute cu tehnica capitalista:  

In timp ce blugii mei se intarisera mai ceva ca tabla de pe monument am surpins cateva detalii de profunda semnificatie ce vor ramane in constiinta mea si  a intregii natiuni de-a pururi intru cinstirea cum se cuvine a partidului in frunte cu mult iubitul tovaras si preacinstita tovarasa de viata :

Spre nord se lucreaza spornic alta realizare grandioasa :contructia  podului  care va intregi autostrada soarelui intre cel mai mare port al tarii si capitala scumpei noastre patrii ,astfel incat in economia nationala sa se faca importante economii de timp si combustibil:

O poza care l-ar fi uns la inima pe nea' Nicu: doua barje (romanesti chiar!) s-au intalnit  in dreptul monumentului,din nefericire tehnica capitalista cu tot widenesu' ei nu a putu surprinde toata scena :

Apropo,dupa ce ca-i moka ,imperialistii astia de la goagal au facut paginile prea scurte,nu mai e loc de alte poze dar toata seria se gaseste aici.
Va urma...


Later Edit:
Am fost iar la Straja, asa de vara...am vrut sa verific realismul cutelor din tabla.Sunt corecte.



10 comentarii:

  1. buey,daca blugii erau ca tabla cum aveai chilotii?

    RăspundețiȘtergere
  2. Care esti mai asa curios? Nu stii ca eu-s italo admirator si nu port azp? Imi place sa ma aerisesc. Azi m-am aerisit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vezi pufane daca nu ai facut armata? AZP=aparat de zapcit ghici!
    Cu ocazia asta s-a mai strans putin cercul suspectilor,anonimule curios!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pfuai, cum de nu stiam de asta. Trebuie sa ajung si eu pe acolo, intra Megane-ul pe drumul tehnologic, ce zici? Asta daca e permis plagiatul in ale umblatului pe coclauri, biensur. Interesant e ca forma pare cunoscuta, s-ar putea sa fi vazut poze...

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma uit acum pe google earth si vad o optiune mai putin aventuroasa prin satele movilita potarnichea baraganul (suna bine impreuna). Adica dreapta din techirghiol pe dn38 si apoi dj381. Ai idee cum e drumul pe acolo? E ceva mai bun sau e varza si merg pe malul canalului si macar vad apa?

    Ps: nu lua in considerare ora, e airport browsing time, nu-s ciudat sa caut informatii despre monumente comuniste luni dimineata la 5.

    RăspundețiȘtergere
  6. Stai fara grija,informatia circula indiferent de ora;) Iar avutia nationala este a integului bobor deci chiar recomand o vizita dar sa iei si o scara ceva pentru a ajunge pe platforma sa intri in interior...
    Singura necunoscuta este bucata Baraganu-Monument,am impresia ca este drum de pamant dar nu bag mana in foc,e posibil sa fie de piatra totusi. Pana acolo soseaua e ok.Nu recomand in schimb bucata de la intersectia cu Potarnichea spre Canal,este absolut distrusa cu mult sub drumul tehnologic, m-am intors pe acolo si am regretat.
    Direct din Agigea este accesibil oricarei masini dar e destul de gaurit in primii 3 km...

    RăspundețiȘtergere
  7. pretene pacat ca nu ai facut poze si dupa el :X maine il vizitez si eu cu prieteni pentru a 5-6 oara si vin din murfatlar si din murfatlar pana acolo sunt in jur de 5-6 km ..

    RăspundețiȘtergere
  8. adika sus dupa el sa intri prin el sa iei pe sus ..

    RăspundețiȘtergere