Faceți căutări pe acest blog

26 iul. 2010

regular weekend : 24.07.10 - 25.07.10

Am inceput de joi dupa amiaza,canicula, plaja, insecte zburatoare si taratoare, baie prelungita in marea ciorba verde. Seara plimbare pe jos in Mamaia, kürtôs kálaks, durere la masele de la nucile de pe el, kitch - parcul de distractii, zapuseala, megakicth-sat vacanta cu manele live la volum maxim in fiecare sandrama, placinte cu iaurt de la Cuptorul Dobrogean ( since...de cand ma stiu), zaduf, noapte nedormita din cauza nucilor dulci de pe kürtôs kálaks care au reactionat mult prea exoterm cu iaurtul de la placinte, dimineata arsita, pepene rece, putina munca iar la pranz doua beri calde (ma durea gatul de la pepenele rece) si o inghetata de banane ca desert. In urmatoarele cateva ore voi aprecia foarte mult combinatia uairles-smartfon, mari inventii dom'le! Mari!
Vineri dupa amiaza iar plaja , ma duc la Vadu departe de insectele din Mamaia dar surpriza ,dau de mai multe si mai agresive.Nu le bag in seama dar ma cam baga ele pe mine. Ma suna  my bro' ,distinsul domn Alex Caranfil   care se afla cu ceva treaba pe acolo si  insist sa dau o mana de ajutor:


Alte victime colaterale:
A,este si video, take one:
Take two:
Take three:

Seara am avut iar de a face cu iaurt dar de data asta intins pe umerii mei. Nu stiu daca a fost placebo sau chiar a facut ceva dar ideea e ca a functionat. Suprinzator chiar foarte bine, leacul babesc 1 alifia antisolara zero.

"Sambata era in plan
 Un tur in bulgaristan."

 Dupa acest inceput promitator in poezie ne uitam la titlu, nu este "premium weekend" ci regular,asta inseamna ca nu am fost nicaieri. Sincer nu stiu ce am facut sambata dimineata,poate m-am uitat la tv, poate am dormit, poate am luat bataie la canther de la vecinul meu de 12 ani sau poate am spalat vasele,am dus gunoiu' si sters prafu' la mine in birou .Sau poate ca nu. Nu stiu.
Dupa amiaza a fost show mare pe litoral,am avut de ales intre Mika (pana la reclamele tv habar nu am avut cine plm este Mika iar acum sunt la fel de informat ) si LibertyParade din sudul litoralui. Bineinteles ca de Above And Beyond a auzit si urechea mea de emo-depesar-italodisco deci asta a fost alegerea.  Intentionam sa plecam pe la 3-4 cam asa,dar am sunat un prieten care era acolo si a zis sa stau linistit ca in afara de 3 camioane cu aurolaci nu mai e nimic de vazut. Spectacolul a fost asa de bun incat au preferat sa vina acasa la  plaja (nu stiu de ce nu au facut-o la Venus) si sa mergem impreuna seara dupa 8. A,deci ca sa-si lase masina acasa si sa vina cu mine,de aia.  La oara 8 e inca lumina deci mai era timp de o baie rapida, dar nu si de uscat slipu' deci cap compas spre sud , italian style. Deh,trebuia sa fim pregatiti , ne indreptam spre o mare adunare de oameni din care o mare parte femele tinere care sub influenta unor cumuli de factori specifici marilor spectacole in aer liber ar putea sa ...aici au intervenit plutonierii nevestele amintindu-ne de cealalta parte  formata din  masculi tineri.
Drumul a decurs chiar foarte bine in ciuda aglomeratiei, practic s-a circulat in coloana stransa constant cu 90km/h indiferent de localitate-exterior,se vede ca mare parte din participantii la trafic erau bucuresteni ca daca erau de-ai mei ma imbolnaveam de nervi, dar asa mi-am ascutit putin reflexele. Am ales sa merg pana la Mangalia si sa ma intorc spre Venus. Noi si alte mii. Cu greu am gasit loc de parcare,am pierdut timpul economisit pe drum. Am luat-o pe jos pe aleea care leaga cele doua  statiuni, pentru cine nu stie acolo se
organizau  curse legale inainte de a fi distrusa de inundatii acum 2 ani. Am dat de primele personaje mai mult sau mai putin pitoresti:

Cand am coborat din masina ne-a lovit in freza o caldura umeda si inabusitoare dar si un zgomot infernal de fluiere,mai tarziu am identificat sursa lor in vanzatorii volanti nelipsiti de la orice eveniment public care presupune mai mult de 100 oameni prezenti.


Incet incet ne-am apropiat si am vazut scena ba parca am simtit si un bas doi in urechi...dar obiectele vandute direct din duba erau mai puternice:
De fiecare data cand vanzatorul (sau cumparatorul) folosea una vreo alti zece oameni incepeau brusc sa-si numere banii si curios lucru, toti aveau doar cate o moneda-doua din botswana...
Strada trecea prin spatele scenei si la un moment dat era blocata de jandarmi care nu pridideau sa dea din maini in directia intrarii...nu era mai simplu sa puna o pancarta,sageata ceva?


 Si am ajuns pe plaja, basu' a invins ,peturile sareau pe nisip ca motoceii iar tineigerii dansau pana crapau printre ele...

Din fericire la figurat, nu am auzit de nici o victima la stiri, lucru foarte bun de altfel pentru cateva mii (cel putin zece) de oameni adunati ca oile in doua mari tzarcuri pe plaja. Au fost 2 intrari ,la prima te descotoroseau de sticle,cutite,pari si iatagane sau orice doreau baietii aia...totodata si cei care nu aratau de 18 ani ramaneau  pe dinafara. La a doua poarta era mare-mare ingramadeala pentru ca te controlau mai atent si daca scapai de prima poarta cu o fatza dubioasa aici iti cereau buletinu'...
DJ Optik ,un nume la fel de enervant si lipsit de originalitate ca si muzica produsa (nu compusa) formata exclusiv  numai din tam-tamuri ori bum-bumuri deranjante pana si pentru cel mai izolat trib african:
 
 Aveam de gand sa stau si la a doua intrare (eram in primul tzarc) dar pentru ca am simtit ceva miros de paralizant si am observat ca primul tzarc e cam plin am considerat ca e de ajuns pentru seara respectiva...Above and Beyond next time! Am aflat mai apoi ca baietii au aparut pe la miezul noptii...
Estul si vestul intr-un melanj kitchos,in dreapt la tonete se auzea manele iar rest trance,ce mai ,stereo spatial:

Pe drumul de intoarcere ne-am lovit la propiu de un val de oameni,nu exagerez,erau cateva sute poate chiar o mie ...din franturi am inteles ca ar fi venit cu trenul din Constanta si ca nashu' a fost intelegator tare .Nici nu cred ca ar fi avut de ales cu juvenilii din ziua de azi...


 Drumul de intoarcere paradoxal a fost la fel de rapid si eficient cu mici sincope la intrarile Neptun si Costinesti, in oras vizita la mec si ocol la aqua magic pentru kürtôs kálaks,de data asta am luat cu cocos dar in schimb era crud cozonacu' ,plm trebe' sa ma duc in Transilvania sa gasesc unu' bun??
Duminica dimineata plaja la Corbu ,imi pare rau ca nu m-am dus la Vadu, gaseam cel putin un prieten acolo. Apoi bbq la parinti care s-a prelungit toata dupa amiaza,apoi siesta si seara iar siesta in hamac cu pisicu'.
Cheltuieilei: cam un salariu minim pe economie(s-a dus ca  fumul), un plin de motorina (s-a dus ca ...benzina) si cam atat...bine ca a venit luni si am inceput munca sa ma mai pot odihni si eu ca prea era de tot :))






3 comentarii:

  1. Foarte tare, la stropit oameni legal. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca te referi la pepper spray :a fost de undeva din multime,vreun ciucamete a facut vreo gluma ceva,paznicii trag direct cu bile de cauciuc nu se complica ...
    A,si la stiri au anuntat 60.000 participanti deci am aproximat super! Probabil restul de 50.000 au venit mai tarziu ;))

    RăspundețiȘtergere
  3. Ah nu nu, ma refeream la miri si L200...

    RăspundețiȘtergere